Schoolstart SchoolWapps 2.0

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om soepel te starten met SchoolWapps 2.0 in het nieuwe schooljaar 2020-2021.

Hoe kom je tot een soepele schoolstart?

Eind augustus is de zomervakantie voor alle Nederlandse scholen weer voorbij, Heb jij het afgelopen schooljaar met SchoolWapps (versie 2.0) gewerkt? Lees dan vooral even de onderstaande informatie, zodat je het schooljaar 20-21 direct goed kunt beginnen met SchoolWapps.

Er staat je nog één ding te doen

Hoewel SchoolWapps al helemaal is ingericht voor jouw school, moeten de gegevens van leerlingen en schoolmedewerkers nog wel worden geactualiseerd. Dit kun je op twee manieren doen:

  1. Werken jullie op school met MOO (Mijn Omgeving Online)? Dan kun je nu gebruikmaken van onze nieuwe koppeling tussen MOO en SchoolWapps om de gegevens te actualiseren. Dat werkt heel eenvoudig. Wil je de koppeling activeren? Neem dan contact met ons op via info@schoolwapps.nl.

  2. Om de gebruikersgegevens te actualiseren, kun je ook een EDEXML-bestand exporteren vanuit je Leerling Administratie Systeem (LAS) en dit bestand vervolgens importeren in SchoolWapps. De groepen voor het nieuwe schooljaar worden dan automatisch aangemaakt. Leerlingen en hun ouders verhuizen automatisch mee naar de nieuwe groep.

Stappenplan EDEXML-methode

Behoefte aan wat meer uitleg over de tweede hierboven genoemde methode? Bekijk dan het gedetailleerde stappenplan dat we voor je hebben opgesteld.

Stappenplan downloaden

Vragen

Indien je nog vragen hebt over de jaarovergang of de MOO koppeling, neem dan contact op met onze servicedesk via 074 240 46 66, de online servicedesk of via de live chat op www.heutink-ict.nl/service

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden
Schoolwapps
De online communicatieoplossing voor het onderwijs.

Blijf op de hoogte

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws, producten en acties? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Contact

SchoolWapps
Expolaan 50, 7556 BE Hengelo

Social media

Voorwaarden Disclaimer © 2016-
Heutink ICT