VCO Midden- en Oost-Groningen

SchoolWapps heeft de online communicatie voor de Vereniging Christelijk Onderwijs Midden- en Oost-Groningen (VCOMOG) gerealiseerd. Het bestuur heeft zowel voor SchoolWebsite, SchoolApp en Schoolintranet gekozen. Daarmee heeft VCOMOG uniformiteit in zowel de externe als de interne communicatie.

Externe communicatie

Iedere school binnen VCOMOG heeft een gloednieuwe website opgeleverd gekregen waar een eigen app aan gekoppeld is. Zo kunnen de beheerders van de websites snel en eenvoudig nieuwsberichten toevoegen via de app aan de websites en vice versa. De websites zijn met name gericht om geïnteresseerden te informeren en enthousiasmeren over de school. Daarnaast is de app gericht op huidige ouders en verzorgers om hen te informeren over het laatste nieuws.

Binnen de website van het bestuur is een Google Maps-kaart geïntegreerd waarin alle scholen van het bestuur op één kaart staan. De vormgeving en uitstraling van de websites van VCOMOG en de onderliggende scholen is gerealiseerd door strategisch en creatief reclamebureau Dizain uit Groningen.

Interne communicatie

Naast SchoolWebsite maakt VCOMOG ook gebruik van SchoolIntranet. Met deze SharePoint-omgeving kunnen het schoolbestuur en de scholen nog beter met elkaar communiceren. Zo kunnen medewerkers op een centrale plek informatie en nieuws bekijken en daarnaast veilig documenten opslaan en delen met elkaar. VCOMOG en de scholen hebben de beschikking over een centrale startpagina die toegankelijk is voor alle medewerkers. Op deze pagina staan nieuwsberichten, agenda en een smoelenboek. SchoolWapps heeft per medewerker de rollen en rechten zo ingericht dat de gebruiker alleen toegang krijgt tot informatie die hij hoort te zien.

Over VCOMOG

De VCO Midden- en Oost-Groningen is een vereniging met 20 christelijke basisscholen in Midden- en Oost-Groningen. VCOMOG geeft onderwijs voor circa 2500 leerlingen en er werken bijna 270 medewerkers bij de stichting.

Media
  • vcomog3.JPG
  • vcomog2.JPG
  • vcomog1.JPG
  • vco.png

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden
Schoolwapps
De online communicatieoplossing voor het onderwijs.

Blijf op de hoogte

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws, producten en acties? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Contact

SchoolWapps
Expolaan 50, 7556 BE Hengelo

Social media

Voorwaarden Disclaimer © 2016-
Heutink ICT