Update 1.18

Er is vandaag een update doorgevoerd van SchoolWapps 2.0. Zowel de update van de Android app als de iOS app komt er zeer binnenkort aan.

Edexml import update

Door een wijziging in de EDEXML export van Parnassys is het veld "sleutel" bij een leerling gewijzigd. Omdat dit sleutelveld de unieke identificatie van een leerling is, werd bij het importeren van dit bestand een nieuwe leerling aangemaakt in plaats van de bestaande leerling bijgewerkt. 

Om ervoor te zorgen dat gebruik kan worden gemaakt van het nieuwe formaat export is een wijziging doorgevoerd in de EDEXML import. Deze wijziging is de volgende:

 1. Wanneer het sleutelveld van de leerling in de EDEXML wel overeenkomt met een sleutelveld in SchoolWapps dan wordt de leerling op basis van deze sleutel gekoppeld en geüpdatet (dit is identiek aan de eerdere werking van de import)
 2. Wanneer het sleutelveld van de leerling in de EDEXML niet overeenkomt met een sleutelveld in SchoolWapps dan wordt getracht om de leerling te koppelen op basis van naam (voornaam, voorvoegsel, achternaam).
  • Bij géén match wordt voorgesteld om een nieuwe leerling aan te maken
  • Bij precies één match wordt de gematchte leerling voorgesteld
  • Bij meer dan één match wordt geen leerling voorgesteld, de gebruiker dient zelf een leerling te kiezen uit de pulldown.

Wanneer er vervolgens wordt geïmporteerd, zal ook het sleutelveld worden bijgewerkt, zodat bij een volgende import direct correct gematcht wordt (volgens regel 1 hierboven)

En verder...

 • Het inloggen met MOO in de mobiele applicatie werkte niet in elke situatie.
 • De MOO synchronisatie knop werd niet meteen weer beschikbaar nadat een synchronisatie was afgerond.
 • De SchoolFlits preview is nu onafhankelijk van scherm grootte.
 • Het was mogelijk om een gebruiker toe te voegen aan een standaard groep met groepsrol leerling.
 • Als je agenda delen token niet meer geldig is, krijg je nu een duidelijke melding in Outlook etc.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden
Schoolwapps
De online communicatieoplossing voor het onderwijs.

Blijf op de hoogte

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws, producten en acties? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Contact

SchoolWapps
Expolaan 50, 7556 BE Hengelo

Social media

Voorwaarden Disclaimer © 2016-
Heutink ICT