Weg met de papieren schoolgids, stap over op SchoolWiki!

Wanneer heb je voor het laatst een papieren loonstrook gehad? Of de belastingaangifte op papier ingeleverd? Tegenwoordig zijn digitale documenten, zoals de krant en het clubblad, niet meer weg te denken. Alles gaat digitaal. Ook bij scholen en besturen zie ik steeds meer de wens om de huidige schoolgids in een digitaal jasje te gieten. Dat is een uitstekende ontwikkeling, want de digitale schoolgids kent veel meer voordelen dan de papieren variant.

SchoolWiki is de interactieve, digitale schoolgids en een veelgebruikt informatiekanaal van scholen. Deze centrale online kennisbank wordt binnen de schoolwebsite aangeboden en biedt alle relevante informatie voor ouders. SchoolWiki kent veel voordelen ten opzichte van de papieren schoolgids.

Prijskaartje

Het laten vormgeven en drukken van de papieren gids kost meer geld in vergelijking met de digitale variant. Een rekensommetje om dit te verduidelijken: Het laten drukken en vormgeven van een schoolgids voor 200 leerlingen kost al gauw zo’n €1.500,-. Bovendien is de school jaarlijks veel tijd kwijt aan het doornemen en opzetten van de inhoud van de schoolgids. Onze digitale schoolgids is beschikbaar vanaf €499,- per jaar. Daarmee bespaar je als school maar liefst €1.000,- per jaar.

Naast het financiële argument om voor SchoolWiki te kiezen, zijn er ook nog andere voordelen:

Overal te raadplegen, zowel op de website als in de app

Waar heb je die papieren schoolgids maanden geleden ook alweer neergelegd? Een herkenbaar probleem dat verleden tijd is met de digitale variant, want deze kun je overal en altijd raadplegen. Of je nu op de computer, tablet of mobiel zit, je kunt SchoolWiki altijd vinden via de app of op de website. Informatie heb je dus altijd binnen handbereik!

Altijd actuele informatie

Doordat je de schoolgids digitaal maakt, kun je altijd direct wijzigingen aanbrengen. Is het telefoonnummer bijvoorbeeld gewijzigd of is er een extra vakantiedag ingepland dan kun je dit eenvoudig wijzigen of toevoegen. Zo is je informatie altijd up-to-date.

Eenvoudig doorzoekbaar

SchoolWiki is eenvoudig doorzoekbaar met behulp van zoekwoorden. Ouders hoeven dus niet de hele schoolgids door te bladeren, maar voeren een zoekwoord in en de meest relevante opdrachten komen bovenaan te staan.

Alle informatie centraal aangeboden

Voor aanvang van het schooljaar is elke school wettelijk verplicht om een schoolgids uit te brengen. Hierin staat alle belangrijke informatie over de school, zoals doelen van het onderwijs, resultaten van het afgelopen jaar, vakanties, vrije dagen en verzuimbeleid. Alle informatie die wettelijk verplicht is (en meer!) wordt centraal aangeboden vanuit één portaal.

Interesse in SchoolWiki?

Benieuwd naar een voorbeeld van een SchoolWiki? Klik hier om de Wiki van CBS de Bron te bekijken. Geïnteresseerd in SchoolWiki of wil je een offerte opvragen? Neem dan contact met ons op.

Tom Linderman

Tom Linderman is Teamleider Verkoop bij web2work. Hij is verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten en het commerciële beleid van web2work.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden
Schoolwapps
De online communicatieoplossing voor het onderwijs.

Blijf op de hoogte

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws, producten en acties? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Contact

SchoolWapps
Expolaan 50, 7556 BE Hengelo

Social media

Voorwaarden Disclaimer © 2016-
Heutink ICT