Dit is de oplossing voor goede oudercommunicatie

Pasgeleden was ik bij een school die veel problemen had met oudercommunicatie. De leerkracht gaf aan dat ze gebruikmaken van een Whatsapp-groep waarin dertig ouders zitten: “Dat is zo chaotisch. Als ik in de groepsapp een foto plaats van een jarige dan worden er dertig felicitaties gegeven. Zo gaat dat de hele dag door. Ouders houden online lange discussies, bijvoorbeeld over wat ze hun kind mee moeten geven op schoolreisjes. Krijg ik foto’s te zien van broodtrommels. We hebben zelfs overwogen om een WhatsApp-protocol te maken zoals andere scholen dat ook doen, maar dat werkt mij aardig op de lachspieren. Ik ben dus op zoek naar digitale alternatieven om meer structuur te krijgen in de oudercommunicatie.”

Voor veel scholen is de online communicatie met ouders een veelvoorkomend en herkenbaar probleem. Dankzij de opkomst van websites, social media en digitale platformen kunnen we snel en vluchtig communiceren. Ook in het onderwijs heeft de digitalisering een grote vlucht genomen. Digitale ouderbetrokkenheid is daardoor laagdrempeliger dan ooit, maar zorgt ook voor versnippering. Scholen gebruiken diverse middelen door elkaar: de website van de school, WhatsApp, Facebook en Instagram, waardoor de kans groot is dat ouders niet weten waar ze moeten kijken en zo belangrijke informatie missen.

Één platform

Met ons Ouderportaal heeft u de oplossing in handen om gestructureerd te communiceren met ouders. Zo houdt u ouders eenvoudig op de hoogte van de activiteiten van de school en hun kinderen via de website en de app. In deze optionele module van SchoolWapps zitten features waarmee u op een eenduidige manier kunt communiceren met ouders en alles overzichtelijk houdt op de computer of op de smartphone:

 • Gesprekkenplanner
  Met de gesprekkenplanner kunnen leerkrachten ouders digitaal uitnodigen voor gesprekken.
 • Tijdlijn
  Met de tijdlijn communiceren leerkrachten en ouders met elkaar in een veilige omgeving. Berichten, foto’s en bestanden kunnen eenvoudig gedeeld worden en ouders kunnen reageren.
 • Nieuwsbrieven
  Maak eenvoudig een nieuwsbrief aan met de hoogtepunten van afgelopen week. Met één druk op de knop verstuurt u de nieuwsbrief naar ouders.
 • Spoedberichten
  Ouders snel op de hoogte brengen met een spoedbericht? Met deze feature verstuurt u een pushbericht naar ouders op hun smartphone.
 • Communicatie op groepsniveau
  Wil je informatie verspreiden onder alle ouders van de school of toch alleen de ouders van groep vier? Met het Ouderportaal kun je zelf bepalen wie welke informatie te zien krijgt.

Interesse in het Ouderportaal?

Benieuwd hoe het Ouderportaal er in de praktijk uitziet? Tijdens onze demo vertellen we u over de features en de voordelen van het Ouderportaal.

Zit u nog met vragen en wilt u meer weten over SchoolWapps of het Ouderportaal? Neem dan direct contact met ons op.

Tom Linderman

Tom Linderman is Teamleider Verkoop bij web2work. Hij is verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten en het commerciële beleid van web2work.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden
Schoolwapps
De online communicatieoplossing voor het onderwijs.

Blijf op de hoogte

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws, producten en acties? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Contact

SchoolWapps
Expolaan 50, 7556 BE Hengelo

Social media

Voorwaarden Disclaimer © 2016-
Heutink ICT