Zeven tips om meer uit SchoolWapps te halen!

Met SchoolWapps heeft u de online totaaloplossing voor het onderwijs in handen, maar haalt u alles uit SchoolWapps? We hebben zeven handige tips en mogelijkheden op een rij gezet.

1. Maak gebruik van de app

Met de app kunt u direct nieuwsberichten, foto's en bestanden plaatsen op uw SchoolWebsite. Op deze wijze kunt u ouders direct informeren over wat er speelt binnen school. U kunt de app eenvoudig downloaden via de Appstore of Google Play. Zoek 'SchoolWapps' op in een van de stores, download de app en voer de link van uw schoolwebsite in.

2. Informeer ouders

Wij hebben ondersteuningsmateriaal gemaakt om SchoolWapps onder de aandacht te brengen bij ouders en verzorgers. Download bijvoorbeeld de poster die je in de school kunt ophangen. Daarnaast hebben wij een handleiding opgesteld die rechtstreeks naar ouders gestuurd kan worden. Op deze pagina ontdek je nog meer handige downloads.

3. 360 graden tour

De 360 graden tour is een unieke manier om geïnteresseerden (bijvoorbeeld schoolkiezers of ouders) virtueel rond te laten lopen door uw school. De tour geeft een imposant beeld van uw school en de verschillende groepen. Daarnaast heeft u volop mogelijkheden om extra informatie toe te voegen. Bekijk het voorbeeld van De Gouden Emmer.

Meer weten over de 360 graden tour? Neem contact met ons op.

4. SchoolWiki

Weg met de papieren schoolgids! De SchoolWiki is een digitale vertaling en geeft in vogelvlucht inzicht in de organisatie van het onderwijs op de school. In de SchoolWiki staat de meest actuele informatie over uw school, zoals protocollen, schoolregels, contactgegevens en vakanties en vrije dagen.

Benieuwd naar de SchoolWiki? Neem contact met ons op.

5. OuderPlusmodule

Met de optionele OuderPlusmodule communiceert u met ouders vanuit één veilige en besloten omgeving. Hiermee verhoogt u de ouderparticipatie en ouderbetrokkenheid. De OuderPlusmodule beschikt onder andere over:

 • Social media-achtige tijdlijn voor afgeschermde oudercommunicatie
 • Communicatie op groepsniveau
 • Versturen van push-notificaties en spoedberichten
 • In de loop van 2018 breiden we de OuderPlusmodule uit met de gesprekkenplanner, intekenlijsten en de absentiemelder.

  Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de OuderPlusmodule.

  6. Nieuws plaatsen vanuit de app

  Is het mogelijk om vanuit de SchoolApp een nieuwsbericht te plaatsen op de SchoolWebsite? Jazeker! In onze videotutorial laten we u zien hoe u vanuit de app met een paar klikken een bericht toevoegt aan uw SchoolWebsite. Maakt u gebruik van de OuderPlusmodule? Dan kunt u er ook voor kiezen om het bericht alleen op de tijdlijn te plaatsen. Bekijk de tutorial en ontdek de kracht van SchoolWapps.

  7. Beheer gebruikers en groepen

  Met het nieuwe gebruikers- en groepenbeheer bent u in staat om snel en makkelijk te schakelen met ouders en leerkrachten. Met deze modules kunt u gebruikers eenvoudig toevoegen aan groepen en bepalen wie welke informatie ziet. Benieuwd hoe u dit doet? Bekijk de videotutorial.

  Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

  Aanmelden
  Schoolwapps
  De online communicatieoplossing voor het onderwijs.

  Blijf op de hoogte

  Wilt u als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws, producten en acties? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.

  Contact

  SchoolWapps
  Expolaan 50, 7556 BE Hengelo

  Social media

  Voorwaarden Disclaimer © 2016-
  Heutink ICT