Wat betekent de nieuwe privacy wetgeving voor het onderwijs?

Vanaf 25 mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht binnen de hele Europese Unie. Deze vervangt de huidige wetgeving op gebied van informatiebeveiliging. Onderwijsinstellingen werken met gevoelige leerlinggegevens en deze nieuwe wetgeving stelt daar hoge eisen aan. Voldoen instellingen hier niet aan, dan kan er een sanctie worden opgelegd. 

Anno 2017 vindt in het onderwijs steeds meer digitale verwerking van gegevens plaats. Denk bijvoorbeeld aan leerlinggegevens in administratiesystemen, data van leerlingen binnen een digitale leer-en werkomgeving of foto's op de website van de school. De nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming stelt aanzienlijk hogere eisen aan het beveiliging van informatie en privacy. In deze folder leggen we uit wat de Algemene Verordening Gegevensbescherming inhoudt en informeren we u over de risico’s en hoe u beleid opstelt om deze te beperken.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden
Schoolwapps
De online communicatieoplossing voor het onderwijs.

Blijf op de hoogte

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws, producten en acties? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Contact

SchoolWapps
Expolaan 50, 7556 BE Hengelo

Social media

Voorwaarden Disclaimer © 2016-
Heutink ICT