SchoolWapps is dé online totaaloplossing voor het onderwijs

Heutink ICT introduceert SchoolWapps, de nieuwe unieke totaaloplossing voor alle online communicatie voor scholen. SchoolWapps biedt direct voordelen door te communiceren via één centraal systeem op onder andere de website en de app. Tevens kan SchoolWapps uitgebreid worden met de OuderPlus module; een specifieke tijdlijn waarop leerkrachten met ouders kunnen communiceren.

SchoolWapps is een nieuw concept en komt voort uit SchoolWebsite en SchoolFlits waar al meer dan 500 scholen gebruik van maken. Het is een unieke combinatie van een website, app, publicatiebord en intranet. Vanuit één Content Management Systeem kunnen alle verschillende componenten van deze kanalen beheerd worden en kan informatie worden uitgewisseld. Hierdoor kunnen nieuwsberichten, agenda’s, foto’s en belangrijke mededelingen automatisch gedeeld worden vanuit één systeem en hoeft er geen dubbel werk verzet te worden.

Tom Linderman, adviseur weboplossingen, is bijzonder trots op het nieuwe concept: “Tegenwoordig wordt er ontzettend veel gecommuniceerd via veel kanalen: De website van de school, WhatsApp, mail, digitale prikborden, nieuwsbrieven, Facebook en de mobiele app. Door de hoeveelheid communicatiekanalen zit er veel overlap in de informatie en moet er te veel extra werk worden verricht. We zagen dat er behoefte was aan één systeem om te communiceren met leerlingen, ouders en leerkrachten. Met SchoolWapps is dat verleden tijd en wordt alle communicatie vanuit slechts één dashboard gedeeld. Dit scheelt enorm veel werk en tijd”.

OuderPlus module

Naast de functionaliteiten om te communiceren met ouders, kan de module ook worden uitgebreid met de OuderPlus module. In deze module zit een specifieke tijdlijn waarop leerkrachten met ouders kunnen communiceren en vice versa. De tijdlijn is beschikbaar in de app en de afgeschermde MijnSchool portal binnen de website. Wanneer een leerkracht besluit een tekst of foto te posten in een bepaalde groep, krijgen de ouders automatisch een e-mail en/of pushbericht. Zij kunnen dan niet alleen de post bekijken in de social media-achtige tijdlijn, maar er kan ook onderling gecommuniceerd worden. In 2017 wordt de module verder uitgebreid en worden er meer features toegevoegd.

Veiligheid en privacy

Met het delen van informatie zijn privacy en veiligheid te allen tijde gewaarborgd. Informatie die gedeeld wordt, is niet toegankelijk voor anderen dan degenen voor wie het bedoelt is. SchoolWapps is deelnemer aan het privacyconvenant en gaat een bewerkersovereenkomst aan met de gebruikers. Hierin is vastgelegd tot welke informatie zij voor welke doeleinden toegang heeft. De regie is dus in de handen van de gebruiker. Heutink ICT is een van de eerste partijen die een dergelijke bewerkersovereenkomst voor schoolapplicaties sluit met de gebruikers. Daarnaast krijgen scholen een SSL-certificaat dat ervoor zorgt dat vertrouwelijke gegevens versleuteld worden verzonden.

NOT

Heutink ICT staat met een demo van SchoolWapps op het NOT. Wij laten u graag het SchoolDashboard en de eenvoudige functionaliteiten van SchoolWapps zien. U vindt ons in hal 9, standnummer A030 van 24 tot 28 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. Meer info over het NOT en de inschrijving kunt u via deze link.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden
Schoolwapps
De online communicatieoplossing voor het onderwijs.

Blijf op de hoogte

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws, producten en acties? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Contact

SchoolWapps
Expolaan 50, 7556 BE Hengelo

Social media

Voorwaarden Disclaimer © 2016-
Heutink ICT