SSL Certificatie

Waar uw website voorheen uitsluitend uw externe communicatie ondersteunde bevat deze tegenwoordig steeds meer gevoelige informatie. Om uw informatie optimaal te beschermen biedt Schoolwebsite daarom een SSL dienst aan. In deze mailing leest u wat dit inhoud, waarom dit belangrijk is en hoe u gebruik kunt maken van deze dienst.

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL (Secure Socket Layer) certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding tussen een webserver en een browser. Het zorgt ervoor dat de datastroom tussen de website en de bezoeker niet leesbaar is voor anderen. Vertrouwelijke informatie die personen naar een website sturen of downloaden (zoals wachtwoorden, de inhoud van een formulier of documenten voor de MR) wordt dan veilig verzonden. 

Waarom een SSL certificaat?

SSL-certificaten zijn belangrijk voor de veiligheid van uw website. Het versturen van informatie over het internet gaat altijd gepaard met het risico dat kwaadwillende inbreken in de verbinding en de informatie inlezen. Hoe beter u zichzelf beveiligt met een SSL-certificaat, hoe kleiner de kans dat in uw website ingebroken wordt. Waarom een SSL certficaat belangrijk is voor uw schoolwebsite leest u hieronder:

Pushberichten
Ouders die gebruik willen maken van pushberichten dienen zich aan te melden bij de schoolwebsite app. Met een SSL verbinding zorgt u ervoor dat de gegevens van deze ouders veilig worden verzonden.

MOO koppeling met uw Schoolwebsite
Vanuit MOO (Mijn Omgeving Online) is het verplicht om over een SSL certificaat te beschikken. Wilt u dus gebruik maken van deze koppeling dan is hier voor een SSL certificaat vereist.

Google ranking
Google beloont websites die beschikken over een beveiligde verbinding met een hogere ranking in de zoekresultaten. Een SSL certificaat kan dus bijdragen aan betere ranking waardoor uw school beter vindbaar is in de Google zoekmachine.

Veilig versturen
Alle informatie die bezoekers sturen naar uw website of daarvan downloaden wordt met een SSL certificaat veilig verzonden. Denk hierbij aan uw eigen inlog, het contactformulier, andere formulieren of informatie die u aanbiedt achter een afgeschermde inlog.

Zo kunt u SSL activeren op uw website

Een SSL certificaat dient aan te worden geschaft en voor de veiligheid jaarlijks te worden vernieuwd. Voor Schoolwebsite hebben wij een dienst opgezet waarin we voor een scherpe prijs een SSL certificaat voor u aanschaffen, installeren en voor u beheren. De jaarlijkse investering voor dit certificaat bedraagt €50,00. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen door te mailen naar verkoop@schoolwebsite.nu of te bellen naar 088 332 33 61.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden
Schoolwapps
De online communicatieoplossing voor het onderwijs.

Blijf op de hoogte

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws, producten en acties? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Contact

SchoolWapps
Expolaan 50, 7556 BE Hengelo

Social media

Voorwaarden Disclaimer © 2016-
Heutink ICT